OSNOVE MORSKEGA KAJAKA

OSNOVE

Čoln za morsko kajakaštvo je sicer grajen za pogoje, ki jih srečujemo na morju. Seveda pa nam bo odlično služil tudi, ko se bomo podali na daljše potovanje po eni od mirnejših rek ali po jezeru. Zato ga lahko imenujemo tudi potovalni kajak. Morsko kajakaštvo postaja v svetu vedno bolj priljubljen način rekreativnega kajakaštva. Nekaj malega morske obale, ki jo imamo v Sloveniji in bližina hrvaških otokov, ki ponujajo odlične destinacije za morsko kajakaštvo nam daje slutiti, da bo šel razvoj rekreativnega kajakaštva tudi pri nas v tej smeri. 

Primer morskega kajaka

Če so kajaki za divjo vodo praviloma enosedi, pa pri morskih kajakih pogosteje srečujemo tudi kajake dvosede. Za potovanje v dvoje je torej morski kajak odlična izbira. Ena od poglavitnih razlik med kajakom za divjo vodo in morskim kajakom je ta, da je morski kajak načrtovan za premagovanje daljših razdalj in zato grajen na način, da bolje drži smer in je hitrejši, ob tem pa mora biti še vedno primerno stabilen. Temu primerno je oblikovano dno morskega kajaka. Podobno kot podnožje pri gugalniku je dno na kljunu in repu nekoliko dvignjeno. Srednji del je tako nižji, kar omogoča lažje obračanje. Seveda pa gre pri voznih lastnostih vedno za kompromis. Če želimo, da bo kajak bolje držal smer, bomo izbrali čoln, ki ima daljšo vodno linijo, ko želimo, da se bo bolje obračal izberimo krajši morski kajak ali kajak z bolj privzdignjenim dnom na repu in kljunu. Mnogi morski kajaki so opremljeni tudi s krmilom. S krmilom moramo znati ravnati. Največkrat nam bo prišel prav v ekstremnih razmerah kot pomoč za vzdrževanje smeri veslanja.

Materiali, iz katerih izdelujejo morske kajake so različni, za rekreativno rabo pa so priporočljivi čolni iz poliethileta, ki so na poškodbe manj občutljivi. Čolni, predvsem iz kevlarja ali karbona so sicer lažji, vendar precej bolj občutljivi. Morski kajaki imajo tudi komore za hrambo opreme. Te zračne komore čolnu dodatno povečajo plovnost v primeru prevrnitve. Komore so na kljunu in na zadnjem delu čolna, za sedežem. Predvsem zadnja komora je navadno večja in v njo lahko naložimo kar nekaj opreme. Komore so zaprte z pokrovom, ki preprečuje vhod vode v komoro. Značilnost morskega kajaka je napeljana varnostna vrv, po zgornjem robu čolna od kljuna do repa. Na pokrovu so navadno še dodatne vrvi.

OPREMA

Tudi druga oprema za morsko kajakaštvo se nekoliko razlikuje od opreme za mirno ali divjo vodo. Predvsem bomo morali izbrati daljše veslo. Dolžine vesel za morsko kajakaštvo se gibljejo med 215 cm in 240 cm. Tudi oblika lista je drugačna. Boljša vesla za morsko kajakaštvo imajo asimetričen, ozek in podaljšan list.

Krovnica za morsko kajakaštvo je lahko enaka kot za divjo vodo. Če pa nam je neugodno, da nas pri daljšem veslanju neoprenska krovnica tesno stiska v pasu in trebuhu lahko najdemo na tržišču tudi posebne modele za morsko kajakaštvo. Tudi plavalni jopič je lahko enak, obstajajo pa prirejeni plavalni jopiči, ki imajo dodaten žep. Tudi boljši anoraki so za morsko kajakaštvo nekoliko prirejeni.

Za preventivo pred podhladitvijo ali pred soncem, bomo upoštevali navodila o osebni opremi, o katerih smo že govorili. Na morju ne bomo potrebovali čelade. S seboj jo bomo vzeli le, če se podajamo na veslanje med čeri. Ne pozabimo pa na kapo, ki nas bo zaščitila pred soncem ali mrazom.

Potrebovali bomo še dodatno opremo. V posebno nepremočljivo torbo bomo lahko shranili kremo za sončenje, mobilni telefon, avtomobilske ključe, kompas ali pribor za prvo pomoč. S seboj na morje vzemimo še nož, piščalko, trak za vlečenje, ročno vodno pumpo in signalno luč. Če se podajamo daleč od obale in pričakujemo slabo vreme, naj bodo med opremo še signalne rakete.

Na splošno več o opremi