FREESTYLE: McNasty

McNasty je v kajakaškem svetu poznan že od leta 2002, ko ga je izumil Eric Jackson na svojih brzicah na Rock Islandu v državi Tennessee in kasneje predstavil svetu na IR Triple Crown.

mcnasty

Izvedbo trika bi nekako lahko razdelili na šest korakov:

  1. Bočno priplujte do penaste luknje/vala. Telo imejte obrnjeno s tokom, pripravljneno na močan povratni zavesljaj.
  2. Uporabite povratni zavesljaj da potisnete špic kajaka v peno na valu, tako da je rep vašega kajaka pripravljen na izstrelitev iz vode. Vaše noge nas sodelujejo pri rotaciji telesa. Težo imejte nekoliko bolj naprej in pritisnite navzdol vaše pete kot bi noge potopili pod peno vala. To bo preprečilo špicu kajaka da bi se ujel v zgornji tok.
  3. Najlažje je da ohranite smer začetega zavesljaja z uporabo momentuma zavesljaja. Poglejte nazaj proti toku, torzo obrnite in sezite k vašim prstom za mokan zavesljaj naprej. Ta zavesljaj povleče vaš špic kajaka še globje pod območje pene.
  4. Nekoliko spustite rob kajaka obrnjen proti toku. Ta del se bo ujel, tako da je pomembno, da se ujame v vodo v ravno pravi meri. Spuščanje roba vam omogoča tudi nekoliko manevriranje okoli vašega špica kajaka.
  5. Držite zamah naprej tako dolgo, kot lahko in še vedno pritiskajte z petami navzdol.
  6. Ko se vaš kajak obrne do točke ko ste navpično obrnjeni proti toku, poskočite naprej da začnete izvajati preval. Če vaša zanka nima pravega odriva in so linije izvajanja trika krive, poskrbite da ste obrnjeni povsem proti toku pred skokom.

 

Želite trik nadgraditi v Blunt to McNasty? Kliknite na povezavo.

Oznake: , , , , ,
Objavljeno v VADNICA

Comments are closed.